Werkwijze

Tijdens de les start je met een warming up, bestaande uit danspassen/ dansbewegingen, waarbij ontspanning, het sociale aspect en het voorbereiden van je lichaam op een intensieve les voorop staan. Tevens verhoog je ook je conditie en uithoudingsvermogen.
Daarna komt de lichaamscholing aan de beurt, spieren opwarmen, stretchen en krachtoefeningen staan centraal. Een goede houding is hierbij erg belangrijk.
Soms wordt er techniektraining gedaan, waarbij je danstechnieken leert beheersen of nieuwe technieken aanleert.
Bij kinderen gaat dit allemaal spelenderwijs en komt er veel dansexpressie aan bod. En uiteraard gaat dit alles onder begeleiding van muziek.

Het laatste deel van de les is natuurlijk dansen, want daar komt men immers voor!
Dansen doe je meestal samen, in een groep, al is solo natuurlijk ook mogelijk. Er is overleg met de deelnemers over de muziekinteresses en ook is inspraak van de deelnemers zeker niet ongewenst, omdat dit de creatie en de dansers meer tot een eenheid kan laten komen.
Met elkaar werk je aan een choreografie, aan een dans, die je zo goed mogelijk probeert uit te voeren en waarin je je helemaal kunt uitleven. Kortom er is veel plezier te beleven aan het dansen!

Dance is an emotion!

Doel:
Mensen een niveau en sfeer te bieden, waarin ze zich prettig voelen en zich zo kunnen ontwikkelen en ontplooien, maar bovenal de danser kunnen zijn die ze willen zijn.